June 27 2023•Oded B
לגירודים בגוף יכולים להיות כל מיני סיבות שונות, כאשר חלק מהגורמים לכך הם גנטיים, אחרים סביבתיים ולעיתים גם עקב מחלות עור שונות. אם אתם סובלים ממצב של גירודים בגוף, ריכזנו עבורכם כמה דגשים שיכולים לתת לכם יותר שקט נפשי וכן לספק הקלה על הגרד. אבל, וזה אבל מאוד קריטי, במקרים לא מעטים גרד בגוף עשוי להצריך ייעוץ רפואי, ומאמר זה אינו מהווה אלטרנטיבה לטיפול על ידי רופא.
באופן כללי, חלק מהסיבות הנפוצות לגירוד בגוף כוללות עור יבש, אקזמה, פסוריאזיס, זיהומים פטרייתיים או חיידקיים, אלרגיות ואפילו חלק מהתרופות הכוללות תופעות לוואי של גירודים בגוף (רלוונטי גם לגבי סוגי טיפולים שונים). בתוך כך, חלק מהשיטות לטפל בגרד בגוף יכולות לכלול את הדרכים הבאות:
ללא קשר לסיבה, בין אם היא כזאת או אחרת, גירוד בגוף יכול להיות ממש מעצבן, לא נוח ולפעמים אפילו מסוכן כשהוא מחריף עד כדי התפתחות של אקזמה. אם מדובר באקזמה שהתפתחת על גבי עור הגוף, קרמים ומשחות בד”כ לא יהוו פתרון מתאים.
במקרים של אקזמה, הפתרונות בדרך כלל יהיו פתרונות אנטיביוטיים, כמו למשל אוגמנטין, צפורל ועוד. יש לציין, אנטיביוטיקה לא נועדה להקל על גירודים בגוף. התפקיד של אנטיביוטיקה הוא להילחם באקזמה הזיהומית בלבד, כאשר רופא העור בד”כ ירשום במקביל טיפול לגרד.
בסופו של דבר, כל טיפול בגירודים בגוף צריך להתחיל באיתור של הטריגרים הסביבתיים הגורמים למצב הגרד. בין אם מדובר על חשיפה לגורמים כמו קרדית האבק או רגישויות אלרגניות, מוצרי קוסמטיקה מגרים וכולי, חשוב לאתר זאת.
לאחר שמאתרים את הגורם לגרד, עשוי להיות קל יותר לנהל את תסמיני הגירודים. יש לציין, הטריגרים למחלות עור שונות לא תמיד ידועים. למשל, במקרים בהם מדובר במחלות עור כמו אטופיק דרמטיטיס או פסוריאזיס. מניעת הטריגרים הסביבתיים לא תמיד תעזור במקרים אלו ולכן, אלו יצריכו טיפול בהתאם.
בואו נגיד את זה ככה, גירודים בגוף יצריכו רופא עור כאשר אתם תחליטו שזה מה שנדרש לכם. עם זאת, כמובן שאין כל טעם להגיע לקופת החולים עבור כל גירוד בגוף. לכן, חשוב להיות ערים ומודעים למצבים בהם גירודים בגוף מחריפים ומחמירים. כאשר הגירוד מחריף, ייתכנו לכך סיבות שונות וחלקן יצריכו רופא.
כאשר גירודים בגוף מחמירים, עשויות להתלוות לכך השלכות שונות, כמו למשל היווצרות של שלפוחיות, קשקשים, כתמים אדומים ומגורים על העור ועוד. במקרים אלו, תמיד עדיף להתייעץ עם רופא עור. רגע לפני שאתם מנסים לטפל בעצמכם במצבי גרד בגוף, בדקו מה יש לרופא המשפחה שלכם להגיד. אם יש צורך בכך, הוא ישלח אתכם לרופא העור.